Scheidsrechter

Meekes, M.

Accommodatie

Onbekend

De Kennemers heeft de aanval van OFC uit Oostzaan op haar koppositie afgeslagen, maar dit ging niet gemakkelijk. OFC heeft een goede ploeg en liet er vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Meekes  geen twijfel over bestaan, wat de bedoelingen waren. OFC was naar Beverwijk gekomen om drie punten mee te nemen. De Kennemers werd met de rug tegen de muur gezet, maar OFC kreeg geen echte kansen. Desalniettemin had OFC zo'n 70% balbezit en de wedstrijd speelde zich voor het overgrote deel af op de helft van De Kennemers. Toch was het De Kennemers dat na een half uur op een 1-0 voorsprong kwam. Yassin Ibrahimi kreeg de bal op de zijlijn in bezit en wist met een weergaloze actie zijn man te passeren en vervolgens de doelman van OFC kansloos te laten door de bal snoeihard in de kruising te schieten. De Kennemers wist deze voorsprong vast te houden tot de thee en OFC mocht blij zijn dat het de rust met 11 man haalde, toen hun laatste man Kasper de Fries Johansen met een rake elleboog tegen de grond sloeg.
De 2e helft was nog maar nauwelijks begonnen toen OFC via een vrije trap de stond gelijk trok. Daarna ontstond een boeiende wedstrijd met een paar kansen over en weer. OFC bleef de betere voetballende ploeg, maar De Kennemers bleef zeer gevaarlijk met snelle uitvallen, maar profiteerde hiervan te weinig. Ruim tien minuten voor tijd werd Tobbie terecht uit het veld gestuurd door een onbesuisde actie op een OFC-er. Het was billen knijpen voor de aanhang van de thuisclub, maar het collectief van De Kennemers bleef onverzettelijk. 1-1 werd de eindstand, waardoor één punt voorsprong op OFC wordt vast gehouden.
Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen ZAP, dat goed uit de winterstop is gekomen en de laatste twee wedstrijden Vitesse'22 en Zaanlandia wist te verslaan. Aan De Kennemers de taak om deze zegetocht de onderbreken en haar eigen koppositie te behouden en/of te versterken.