Recepten - De Kennemers

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Recepten

Recepten

 

2e recept, aangeleverd door Marja de Wit

Ingredienten:

 

300 gr. tagliatelle

250 gr. cherrytomaten

600 gr. verse spinazie 

150 gr. kruidenroomkaas

200 gr. gerookte zalmfilet in stukjes gesneden

2 el olijfolie mild

Bereiding:

1) kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking

2) snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten. Verhit de olie in een grote pan, voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend in 2 min. slinken

3) voeg de roomkaas toe aan de spinazie en laat op middelhoog vuur in 3 min. smelten. Voeg de laatste minuut de zalm toe. Breng op smaak met peper. Giet de tagliatelle af en meng door de spinazie-zalmsaus. Garneer met de tomaatjes en serveer direct.

EET SMAKELIJK!!

Groetjes Marja

 

============================================================================

1e recept:

Waldorfsalade

 

Benodigd:

 

2x kipfilet of flink stuk gerookte kip

2x dikke plak ham

Bleekselderij (zoveel je lekker vindt, bijv 4 of 5 stengels)

1 rode appel

Ananas (evt klein blikje of vers natuurlijk) / of rozijnen

1 of 2 eetlepels zilveruitjes (fijn)

Handje walnoten of pecannoten

Citroensap van halve of hele citroen (naar smaak)

2 eetlepels mayonaise

Zout en peper naar smaak

Peterselie

 

Bereiding:

 

Kipfilet koken en na afkoeling in kleine stukjes snijden

Of

Gerookte kip in stukjes

Ham in stukjes

Bleekselderij “ontdraden” en in stukjes snijden

Appel in stukjes

Ananas in stukjes (of rozijnen gebruiken)

 

Alle bovenvermelde ingredienten door elkaar (dus ook zilveruitjes) mengen

Dan citroensap, mayo, zout en peper toevoegen

Op het laatst peterselie toevoegen (smaak / garnering)

 

Je kunt uiteraard in de aangegeven hoeveelheden naar smaak varieren.

 

 

EETSMAKELIJK

========================================================================

 

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!