Scheidsrechter

Meekes, M.

Accommodatie

Onbekend

Een week na de verrassende thuisnederlaag tegen Vitesse'22 stond er voor De Kennemers weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was Zilvermeeuwen. Er werd toch wel behoorlijk tegen deze wedstrijd opgezien, omdat Zilvermeeuwen vorige week een verdiende overwinning op het sterke Hellas Sport behaalde en omdat De Kennemers veel spelers niet kon inzetten. Al snel bleek dat Zilvermeeuwen inderdaad een sterke tegenstander was en in de 1e helft was De Kennemers duidelijk de onderliggende partij. Binnen 25 minuten stond er al 0-2 op het scorebord en dat was volkomen terecht. De Kennemers speelde slordig en een aantal spelers brachten niet wat van hen wordt verwacht. Gelukkig wist Yassin Ibrahimi 10 minuten voor rust de aansluitingstreffer te maken, zodat toch nog met enig vertrouwen de 2e helft tegemoet kon worden gezien. Eigenlijk had De Kennemers al eerder het initiatief naar zich toe moeten trekken, toen Zilvermeeuwen na 26 minuten met 10 man kwam te staan wegens natrappen onder de ogen van de scheidsrechter, maar zelfs met 10 man was Zilvermeeuwen nog dichter bij de 1-3 dan De Kennemers bij de gelijkmaker.
In de rust heeft Richard Plug zijn mannen eens flink wakker geschud en de boodschap was goed aangekomen. Binnen één minuut was het 2-2 door Brahim Aoulad-lfadil. Zilvermeeuwen was rijp voor de sloop, maar de kansen waren in eerste instantie niet aan De Kennemers besteed. Een groot verschil met de 1e helft was wel dat de ploeg nu wel volle bak ging en bleef geloven in een overwinning. Het werd dan ook volkomen verdiend 3-2 door Frank Commissaris en even later maakte Simon Hommes aan alle onzekerheid een eind door de 4-2 binnen te schieten. Vlak daarna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Meekes voor de laatste keer en kon De Kennemers weer 3 punten aan haar totaal toevoegen. Na afloop werd de overwinning uiteraard gevierd en de feestvreugde werd nog groter toen bleek dat nummer 2 De Foresters en nummer 3 Hellas Sport hadden verloren, waardoor de koppositie weer werd versterkt. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen SEW in Nibbixwoud op het programma. Met dezelfde instelling als vandaag in de 2e helft werd getoond en ook in de wetenschap dat enkele spelers volgende week weer beschikbaar zijn, moet weer een goed resultaat mogelijk zijn.

*Ook De Kennemers 2 naar winst*
De Kennemers 2 heeft ook dankzij hard werken een mooie 1-0 overwinning behaald op DCG 2 en blijft zo op de 2e plaats staan in de reserve 1e klasse. Grote klasse!