Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Spirit’30 - De Kennemers 0-0 - Van kansen naar discussies

Spirit’30 - De Kennemers 0-0 - Van kansen naar discussies

Spirit 30 (SC) (zon)

0 - 0

Kennemers 1 (zon)

Competitie

2e klasse A

Datum

27 september 2020 14:00

Scheidsrechter

B. (Bora) Ari

Accommodatie

Sportpark Spirit'30
Sportlaan 8
1616 CN
Hoogkarspel
tel. 0228-561797

Reddingen Kennemers-doelman Dave Davidson houden zijn ploeg in slotfase op de been.
 
Tevreden was Kennemers-trainer Paul de Lange geenszins na de 0-0 bij Spirit’30. ,,Gezien ons spel hadden we drie punten moeten pakken’’, vond hij. "We hebben er ook de kansen voor gehad’’, ging de bevlogen oefenmeester verder. Hij zag ook hoe zijn doelman Dave Davidson met twee puike reddingen in de slotfase een nederlaag voorkwam. ,,Ja, we hadden hem ook zomaar nog kunnen verliezen. Was helemaal zuur geweest natuurlijk. Gelukkig had Dave fantastische reddingen in huis.’’
Op basis van de hele wedstrijd was een puntendeling overigens terecht. De Lange zag vooral zijn ploeg in het eerste bedrijf een goede indruk maken en kansen creëren. De gasten hadden helemaal in het eerste half uur de overhand wat resulteerde in enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Spirit’30-doelman Mike Hoffer.
Bij het mislukte schot van Leroy de Graaff, na een goede actie van Jervian Granviel, kon de sluitpost nog werkeloos toekijken. Bij het vlammende schot van de rappe en behendige Margel Muzo moest Hoffer wel handelden optreden. Niet veel later verschalkte Muzo na een fijne dribbel de doelman wel, maar de paal bracht dit keer redding voor de thuisploeg.
 
Grootste kans was er misschien wel voor aanvaller Hairiks Jansen die na een verdwaald schot van Michael Stenvers de bal voor het inkoppen leek te hebben. De kans leek eenvoudiger dan hij was, Jansen kopte de bal over het doel.
,,We hebben ons goede spel in de eerste helft niet kunnen belonen met een treffer terwijl we daar genoeg kansen voor hadden’’, vond De Lange die zijn ploeg in de tweede helft minder indruk zag maken. ,,We maakten keer op keer de verkeerde keuzes. Spirit zakte in, dat is over het algemeen ook hun speelwijze. Dat wisten we. We moesten ze dus uit de tent lokken en goed positiespel spelen. Nu gingen we vaak rechte ballen langs de lijn spelen. Daarmee kom je er niet.’’
Het werd gaandeweg de tweede helft ook steeds duidelijker dat het niet liep bij Kennemers. Steeds vaker werden onderling discussies gevoerd. ,,Dat komt het spel niet ten goede’’, zag ook De Lange. ,,We kunnen echt goed voetballen, maar mentaal zijn we nog kwetsbaar en gaan we soms snel discussies voeren in het veld. Tijdens de wedstrijd moet het maar om een ding gaan en dat is winnen. Discussies voeren doen we later wel. Het gaat al een stuk beter dan voorheen, maar je merkt dat het soms nog de kop op steekt als het even niet loopt. Zeker tegen een stugge ploeg als Spirit.’’
We hebben ons goede spel niet kunnen belonen met een treffer
 
Spirit’30: Hoffer; R. Reus, Schouten (81. Neefjes), Voetman, Wagemaker, Bouwhuis, J. Reus, Botman (46. Stap), Koopman, Klompe, Waardenburg.
Kennemers: Davidson; Ganviel, Stenvers, Hulshof (76. Lhar), Purse, De Vries (89. Aktas), De Graaff, Charki, Botman, Jansen, Muzo.
 
spirit-kennemers.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!