Scheidsrechter

Groot, J. de

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk weer eens een wedstrijd en onder schitterende omstandigheden. Het was windstil, de zon scheen volop en de wedstrijd werd gespeeld op een mooi kunstgrasveld. Het was dan ook niet verwonderlijk dat beide teams enthousiast aan de wedstrijd begonnen. De Kennemers begon met een zeer jong team met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar! aan deze wedstrijd. Vanaf het begin werd het initiatief genomen en het spel was verzorgd en goed. Dit leverde niet direct grote kansen op, maar geduld wordt in zo'n situatie vaak beloond en zo ook deze keer. Na ongeveer een half uur kreeg Frank de bal op een meter of 20 van het doel aangespeeld en hij wist met een fraai schot de uitstekende keeper van Zaanlandia te passeren: 0-1. De Kennemers bleef de bovenliggende partij, maar er werd tot de rust niet meer gescoord.
De 2e helft was nauwelijks begonnen, toen de wedstrijd even moest worden stil gelegd, omdat Danny zich niet lekker voelde. Na snel afscheid te hebben genomen van wat overtollige ballast, kon hij gelukkig de wedstrijd voortzetten. Het wedstrijdbeeld werd in de 2e helft iets anders. De Kennemers bleef wel de betere ploeg met het verzorgde spel, maar werd toch regelmatig ver op de eigen helft terug gedrongen, doordat Zaanlandia heel opportunistisch ging spelen door veelal de lange bal naar voren te hanteren. Dit leidde niet tot echt gevaarlijke situaties voor het doel van De Kennemers, omdat Monne en de verdedigers alert bleven tot het laatste fluitsignaal. De Kennemers daarentegen kreeg een paar goede kansen om de wedstrijd voortijdig in haar voordeel te beslissen, maar deze werden niet benut of door de keeper van Zaanlandia met een paar formidabele reddingen onschadelijk gemaakt. Toch werd het vlak voor tijd nog 0-2 toen Danny een vrije trap op zeer fraaie wijze de muur en keeper van Zaanlandia kansloos liet.

Door deze overwinning blijft De Kennemers koploper met één punt voorsprong op OFC en De Foresters en drie punten op Hellas Sport, dat echter nog een wedstrijd moet inhalen. Volgende week zondag is het SUPER SUNDAY in de 2e klasse a, want dan staan de duels De Kennemers - OFC en De Foresters - Hellas Sport op het programma.