Wedstrijdverslag Kennemers VR30+ 2 – ADO ’20 VR30+ 2

‘Elf november is de dag

Dat ik voetbal, dat ik voetbal

Elf november is de dag

Dat ik weer het veld in mag!’

Kennemers VR30+ 2 tegen ADO ’20 VR30+ 2. Een tegenstander die wij nog kennen van het eerste 30+ seizoen. Vanwege Sint Maarten was deze wedstrijd een half uur verlaat en stonden twee teams om klokslag 20:30 klaar om de vijfde speelronde af te trappen. Kennemers had voor deze wedstrijd bijna het hele team compleet, alleen Joyce ontbrak. Het thuisteam bestond daarom uit Laura, Liande, Irene, Angela, Iris, Zita, Tanja, Jans, Nina en Arianne. Deze grote opkomst had tot gevolg dat we voor deze wedstrijd de luxe hadden van drie wissels.

Misschien lag het aan de voorbereiding (Sint Maarten) of de overvloed aan wissels, maar Kennemers begon de wedstrijd erg onrustig. De vrouwen van Kennemers waren de eerste minuten erg zoekende. Hier wist ADO van te profiteren en voor we het wisten stond Kennemers op een 0-1 achterstand.

Wat bleek, deze snelle achterstand was net hetgeen Kennemers nodig had. De zwart-rode dames waren wakker geschud en de jacht op de gelijkmaker werd ingezet. Dit leidde ertoe dat binnen een paar minuten de 1-1 werd ingeschoten. Een mooie uitgespeelde aanval eindigde voor de voeten van Iris die onberispelijk raak schoot.

Dit was ook gelijk het startsein voor het offensief van de Kennemer dames. Er werden meerdere kansen gecreëerd en ADO kwam totaal niet meer in het verhaal voor. Niet alle kansen kregen de afronding die ze verdienden onder andere door een bal op de paal, een bal op de lat en een bal in de sloot. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 4-1 door goals van Angela, Arianne en nogmaals Iris.

De thuisploeg mocht de tweede helft in gang zetten en dit had tot gevolg dat Kennemers bijna vanaf de aftrap wist te scoren. Nina en Jans domineerden op het middenveld, waardoor ADO niets anders kon doen dan verdedigen en achteruit lopen. Een aantal fantastische ballen vanaf het middenveld werden door Zita en Angela omgezet in assists. Kennemers liep de tweede helft snel uit naar 6-1.

Tegen het einde van de tweede helft kwam ADO met meer geluk dan wijsheid nog in de buurt van het Kennemers doel. Helaas wist de speelster van ADO hierbij de bal in het doel van Kennemers te manoeuvreren; 6-2. Een slotoffensief van ADO bleef verder uit, helemaal toen Iris en Nina beide nog wisten te scoren voor Kennemers. De eindstand was hiermee bepaald op 8-2. De drie punten zijn in Beverwijk gebleven.

Na het laatste fluitsignaal haasten beide teams zich naar de kleedkamer om fris en fruitig in de kantine plaats te kunnen nemen. Frans had al een aantal (non) alcoholische versnaperingen en gefrituurde lekkernijen klaar gezet. Zoals jullie waarschijnlijk wel zullen begrijpen bleef het nog lang gezellig!