Accommodatie

Onbekend

SVA1 – DE KENNEMERS 1

maandag, 05 november 2018 20:32

Zoals dat heet een mooi affiche. SVA heeft niet veel gespeeld tegen de Kennemers, een vereniging met een rijke historie. Ook als je de speaker van dienst van deze middag hoort. ‘ Trainer van de Kennemers is Fred Bischot.’ Hij speelde maar liefst 372 competitiewedstrijden voor Telstar. Speelde in dit tijd zowel in de eredivisie als de eerste divisie. Alhoewel hij zich als scheermes karakteriseerde in zijn spelopvatting vergaarde hij zijn grootste bekendheid met het zogenaamde ‘ scheermesincident’, In de wedstrijd tegen Groningen miste een toegeworpen mes van een supporter van de noordelingen hem op een haar.

Bij het begin van deze kraker staat dan een trainer met minstens 100 jaar voetbal-ervaring tegenover onze Jouri, een jonge trainer maar ambitieus en leergierig. Deze middag ook geplaagd door het ontbreken van een groot aantal basisspelers. Mooi dat hij dan zijn toevlucht zoekt tot een aantal jeugdspelers. Immers ervaring opdoen op een hoger niveau dan je gewend bent, is de beste leerschool.

Goed, de Kennemers had zeker in de eerste helft aan SVA een eitje. Zij beschikken over een goede ploeg, die met snel combineren kansen creëert . De wijkers waren in de eerste helft dan ook dominant. SVA maakte het hen ook gemakkelijk door van achteruit veel de lange bal te hanteren, die veelal ongeplaatst was. Zij konden dus vanuit de verdediging heerlijk opbouwen met uitstekend positiespel. Het viel dan ook mee dat het bij de rust maar 0-2 stond. Het enige wat SVA daar tegenover kon stellen was een diagonaal schot van Daan, dat net voorlangs ging. Op deze ruststand was dan ook niets af te dingen.

De tweede helft zag SVA mogelijkheden om de stand een beter aan zien te geven. Met Guido en Stefan stond wat meer routine in de ploeg. Weliswaar kon de Kennemers in die fase de wedstrijd met een uitstekende aanval op slot gooien, maar gelukkig ging de finale inzet naast.

In minuut 60 gaf Stefan Waij een diepe bal op Daan Rijkhoff . Deze kapte zijn tegenstander beheerst uit en tekende 1-2 aan. Toen brak een goede fase aan voor SV. De Kennemers moesten terug en inderdaad onze mannen wisten weer wat combineren was. Jeroen de Louw had zowaar de 2-2 op zijn pantoffel, maar zijn lobje ging helaas over.

In de vervolgfase speelde de Kennemers de wedstrijd professioneel uit. Tweemaal balverlies van SVA op het middenveld (nogmaals ga niet lopen met de bal tegen zulke tegenstanders!) leidde tot mes scherpe counters en prachtige doelpunten uit het boekje, 1-4.

Kortom een wedstrijd voor SVA om van de tegenstander te leren.