Accommodatie

Onbekend

Jeugdig Egmondia verliest van koploper

Bron: vv Egmondia

Trainer Jos Mouwes moest tegen koploper de Kennemers met recht roeien met de riemen die hij had. Een viertal basisspelers waren een weekend weg, Carlo Smit en keeper Roy Broertjes geblesseerd en spits Justin Recourt geschorst. Met enkele junioren van Egmondia JO-18 in de basis en een reservebank die volledig uit junioren bestond moest de strijd worden aangebonden met het hoog geplaatste Kennemers.

Verrassend genoeg gaf Egmondia goed partij en had het in de openingsfase zelfs enkele kleine schietkansen, waarvan er één maar net over ging. Voor trainer Jos Mouwes kwam er na 5 minuten nog een blessure bij. Jari Zwart had tijdens de warming-up al last van de kuit, maar startte toch. Na 5 minuten moest hij toch al gewisseld worden voor junior Joep van der Laarse. In de 18e minuut kwam dan toch de eerste tegentreffer, toen na een prima aanval en dito voorzet de zeer sterk spelende Leroy de Graaf raak kopte, 0-1. Nog geen drie minuten later leek de gelijkmaker op het scorebord te komen, maar de hard ingeschoten bal van Daan Groot werd schitterend gekeerd door doelman Dave Davidson. Verder ontstonden er in de eerste helft voor beide doelen geen grote kansen, al moest keeper Max Admiraal een keer de bal voor de voeten van een Kennemer-aanvaller weg pakken. Dat deed hij overigens zeer bekwaam. Tot overmaat van ramp moest een van de steunpilaren van Egmondia, Marc Min ook nog geblesseerd het veld verlaten.

Ondanks het enorme verschil op de ranglijst was het verschil in het veld nauwelijks merkbaar. Hoewel de bezoekers wel het iets betere van het spel hadden, kwamen zij niet echt tot grote kansen. Egmondia moest gezien de stand wel iets meer naar voren gaan voetballen en leek ook iets meer druk op de tegenstander uit te oefenen. Min of meer uit een countersituatie ontstond het tweede doelpunt. Een vrije trap wegens buitenspel van Egmondia werd snel en zeker 8 meter voor de plaats van de situatie genomen. Nadat Patrick Jaspers niet alert genoeg verdedigde kwam de bal bij Leroy de Graaf en deze scoorde beheerst zijn tweede doelpunt, 0-2. Hiermee was de wedstrijd beslist en verloor Egmondia opnieuw.

De ploeg van Jos Mouwes mag een groot compliment worden gemaakt voor de manier waarop er werd gevoetbald en gestreden. Dit keer nog zonder succes, maar er mag uit deze wedstrijd genoeg positieve punten worden gehaald om het verdere verloop van de competitie met vertrouwen tegemoet te zien. Volgende week zijn de Derpers vrij, waarna het hooggeplaatste Meervogels op bezoek komt. Tot man of the match werd de 16 jarige junior Rick lek uitgeroepen.