De Kennemers verslaat Uitgeest met duidelijke cijfers: 4-1

Scheidsrechter

Os, E. van

Accommodatie

Onbekend

Het cruciale duel in de strijd tegen degradatie is gewonnen door De Kennemers, waardoor tegenstander Uitgeest met nog twee wedstrijden te spelen op 5 punten is gezet. Na wat aftasten in het begin was het Uitgeest dat de eerste mogelijkheden kreeg, maar keeper Monne van Egmond was vandaag in blakende vorm en in de eerste helft een onneembare horde voor Uitgeest. Na ruim 20 minuten kwam De Kennemers op een 1-0 voorsprong. Uitgeest verdedigde klungelig en spits Wesley van der Wal kreeg een schietkans in de zestien en haalde direct doeltreffend uit. In het resterende deel van de eerste helft kregen beide teams nog een paar kansen om iets aan de stand te doen, maar de aanvallers van De Kennemers schoten te slap in of naast het doel en Uitgeest had zoals eerder al gezegd de pech dat Monne alles uit zijn doel ranselde.
In de tweede helft trok De Kennemers het initiatief meer naar zich toe. Onder aanvoering van Marley Williams, die zoals altijd voorop ging in de strijd, werd het Uitgeester doel steeds vaker onder vuur genomen. Daarnaast liet Frank Commissaris weer eens zien dat als hij in vorm is en zijn opdrachten goed uitvoert, hij voor iedere tegenstander lastig te stoppen is. Keer op keer zorgde hij voor gevaar in de Uitgeester defensie en het was dan ook Frank, die na een schitterende actie de 2-0 liet aantekenen. Vlak daarna werd het 3-0 uit een penalty door Wesley van der Wal. De penalty werd gegeven toen Frank binnen de zestien onreglementair werd gestopt. Door een schoonheidsfoutje kwam Uitgeest terug tot 3-1, maar spannend werd het niet meer. Vlak daarna kwam De Kennemers zelfs op 4-1. Een snel genomen vrije trap kwam bij de weer herstelde Özkan Özmen en die schoot fraai binnen. De Kennemers kreeg nog een goede kans op 5-1, maar de ingevallen Jimmy Verwoert schoot helaas over.
Door deze 4-1 zege doet De Kennemers hele goede zaken, want het wist als enige team in het rechterrijtje punten te halen. Bovendien deed het ook qua doelsaldo (is beslissend bij gelijk aantal punten voor de plaatsen 11 en 12) goede zaken, omdat de concurrenten forse nederlagen leden. De Kennemers staat nu op een 9e plaats, maar is nog niet definitief veilig. Dit moet gebeuren in de laatste twee wedstrijden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Zeeburgia op het programma, dat dan vecht voor de allerlaatste kans tegen rechtstreekse degradatie.

De Kennemers 2 wist koploper Uitgeest 2 knap op 1-1 te houden, waardoor het volgend seizoen wederom in de reserve 1e klasse uitkomt.