Scheidsrechter

Hesse, M. van

Accommodatie

Onbekend

Vooraf was gehoopt op een spannende wedstrijd en een positief resultaat voor De Kennemers. Welnu, spannend was het tot het allerlaatste fluitsignaal van de scheidsrechter en daarnaast werd een fraaie overwinning op de nummer 2 van de ranglijst behaald. Ondanks de zeer harde wind, wisten beide teams een redelijke partij voetbal op de kunstgrasmat te leggen. De Kennemers schoot flitsend uit de startblokken, want het kwam al na een minuut op een 1-0 voorsprong. Frank Commissaris speelde Yassin Ibrahimi in de diepte aan, Yassin omspeelde zijn man en gaf een prima voorzet, die door de goed meegelopen Mike Adrichem knap werd binnengeschoten. De coach van De Meern riep direct "Niets aan de hand", maar deze snelle aanval van De Kennemers was geen uitzondering en De Meern moest heel alert blijven om niet snel tegen een nog grotere achterstand aan te lopen. Na ruim twintig minuten werd het toch 2-0 toen Yassin Ibrahimi wederom Mike Adrichem aanspeelde. Mike snelde voorbij zijn opponent en liet de keeper van De Meern door een schuiver in de verre hoek kansloos. De Meern trachtte de bakens te verzetten, maar slaagde daarin niet. In de opbouw is De Meern voornamelijk afhankelijk van haar aanvoerder ex-prof Jordy Zuidam, maar die werd echter voortdurend op de huid gezeten door spelers van De Kennemers (met name door Spiros Lomis), zodat De Meern niet haar favoriete spel kon spelen. De Kennemers kreeg ook nog een grote kans via Tim Vonk op 3-0, maar Tim raakte de bal verkeerd. Vlak daarna moest Tim helaas het veld geblesseerd verlaten. Zijn vervanger was Denzel Meijer. Vlak voor rust kreeg De Kennemers nog een domper te verwerken, toen De Meern opeens een gaatje vond en de aansluitingstreffer wist te maken: 2-1.De 2e helft was nog maar een paar minuten oud of Richard Plug moest weer wisselen vanwege een blessure van de laaste weken goed spelende Roy Schoorl. Jimmy Verwoert kwam in het veld als rechtsback en Erim Serinoglu verschoof naar de linksback positie. De Meern kwam steeds meer in balbezit, maar werd niet echt gevaarlijk. Het bleef voor De Kennemers vooral oppassen voor de harde en af en toe verraderlijke wind. Een keer kwam De Meern gevaarlijk voor het doel van Monne van Egmond, maar het schot belandde in het zijnet. De laatste twintig minuten golfde het spel in snel tempo op en neer en zowel De Meern als De Kennemers kregen een paar goede mogelijkheden om te scoren, maar het bleef 2-1. Door deze overwinning en de overwinning van JOS Watergraafsmeer werd JOS Watergraafsmeer de 1e periode kampioen en kon De Kennemers weer een aantal plaatsen stijgen op de ranglijst.