Datum

20 mei 2013

Accommodatie

Onbekend

De Kennemers is de nacompetitie redelijk goed gestart door in Weesp tegen de gelijknamige FC een verdiend 1-1 gelijkspel te halen. Op een goede, maar door de langdurige regen gladde en moeilijk te bespelen zware grasmat, begon De Kennemers goed aan de wedstrijd. Het was meer in de aanval dan de tegenstander en het wachten was eigenlijk op een voorsprong van De Kennemers. Dit gebeurde niet, omdat de laatste pass vaak niet goed was en de kansen die het kreeg, niet benutte. Weesp profiteerde halverwege de 1e helft van slecht uitverdedigen en nam een 1-0 voorsprong. Vlak daarna werd het zelfs bijna 2-0, maar Monne van Egmond voorkwam dit door een schitterende redding. De laatste minuten voor rust bleef De Kennemers aandringen en toen de keeper van Weesp een afstandschot niet goed onder controle kreeg, was Raymond er als de kippen bij om de gelijkmaker in te schieten. Dit was in de 44e minuut, dus De Kennemers zocht met een goed gevoel de kleedkamer op.
In het begin van de 2e helft leek De Kennemers door te drukken, maar twee grote kansen werden grandioos gemist. Hierna nam Weesp het initiatief over. Weesp werd niet echt gevaarlijk, maar door de weersomstandigheden bleef extra alertheid geboden. Een enkele keer kon een speler van Weesp gevaarlijk worden, maar Monne was vandaag in vorm en wist zijn doel verder schoon te houden. Vlak voor tijd kwamen twee verdedigers van Weesp nog met de hoofden tegen elkaar, waarbij een speler aangeslagen op de grond bleef liggen en uiteindelijk met de ambulance ter observatie en verder onderzoek naar het ziekenhuis werd gebracht. Na een onderbreking van bijna twintig minuten werden de laatste 4 minuten uitgespeeld. Hierbij ontsnapte De Kennemers nog aan een strafschop wegens vermeend hands, maar het bleef uiteindelijk 1-1.
Deze 1-1 biedt een goede uitgangspositie voor de thuiswedstrijd op zondag 26 mei, maar meer ook niet. Er zal gewonnen moeten worden, want bij een gelijkspel (ongeacht welke stand) zal er worden verlengd. Indien het na verlenging nog gelijk is, dan worden er strafschoppen genomen. Laten we hopen dat het niet zover zal komen en dat de strijd in de reguliere speeltijd in ons voordeel zal worden beslist.