*De Kennemers - De Foresters 3 - 2 (2 - 0)*

Scheidsrechter

Hesse, M. van

Accommodatie

Onbekend

De Kennemers heeft voor de 2e keer dit seizoen concurrent De Foresters uit Heiloo verslagen. Was het eerder in Heiloo een overtuigende overwinning, dit keer werd het een meer spannende dan goede wedstrijd. Als de aanvallers van beide teams wat beter met de kansen waren omgegaan, dan had er na 90 minuten een korfbaluitslag op het scorebord gestaan.
In de 1e helft was De Kennemers duidelijk de betere ploeg. Met de wind als steun in de rug werd steeds vaker het doelgebied van De Foresters opgezocht zonder dat dit tot echt grote kansen leidde. Halverwege de 1e helft kwam De Kennemers op voorsprong toen Raymond Barends een fraaie kopbal plaatste uit een vrije trap van Mourad en de keeper van De Foresters kansloos liet. Vlak voor rust werd het zelfs 2-0 toen Frank Commissaris de verdediging van De Foresters te snel af was en ook de keeper het nakijken gaf.
De 2e helft werd een spannende aangelegenheid. De Foresters drong meer aan, omdat het persé wilde winnen. De Kennemers dacht er wat te gemakkelijk over, waardoor er veel ruimte ontstond voor aanvallen over en weer. De Kennemers kreeg twee zeer grote kansen om de wedstrijd te beslissen, maar liet dat na. Vervolgens kon De Foresters de aansluitingstreffer maken en bleef aandringen op nog een doelpunt. Uiteindelijk wist Yassin Ibrahimi via zijn snelheid en techniek van de ruimte te profiteren en via een zeer mooi goal de overwinning veilig te stellen. Daarna bleef het toch spannend, maar Monne van Egmond wist met een paar schitterende reddingen De Foresters van een doelpunt af te houden. Vlak voor tijd werd het echter toch nog 3-2 en was het nog even billen knijpen voor De Kennemers, maar tenslotte wist men de overwinning binnen te slepen. Door deze overwinning blijft De Kennemers volop meedraaien in de kopgroep en moet De Foresters voorlopig in de wachtkamer plaats nemen. Volgende week staat de derby tegen Vitesse'22, dat de laatste weken goed op dreef is, op het programma. De Kennemers kan dus wederom volop aan de bak.