*Westfriezen - De Kennemers 1 - 2 (0 - 0)*

Scheidsrechter

Genderen, J.A.H. van

Accommodatie

Onbekend

Door blessures en geschorste spelers moest De Kennemers in Zwaag gehavend aantreden tegen Westfriezen. Westfriezen is na een goede start ver weg gezakt en moet nu volop vechten tegen degradatie. De verwachting was dan ook dat De Kennemers een moeilijke middag tegemoet kon zien. In de eerste helft was De Kennemers duidelijk de betere partij, maar dit is geen garantie voor de overwinning (dat hebben we vorige week tegen ZAP helaas moeten ondervinden) De Kennemers kreeg een paar grote kansen om de score te openen, maar verder dan een bal, die via de binnenkant van de paal weer uit het Westfriezen doel stuiterde, leverde dit niet op. Aan de andere kant moest De Kennemers alert blijven bij de sporadische uitvallen van de tegenstander om een onverdiende achterstand te voorkomen. Dit laatste lukte, maar omdat De Kennemers dus ook het net niet wist te vinden, werd de ruststand 0-0. Direct in het begin van de 2e helft kreeg De Kennemers een enorme domper te verwerken, toen de goed leidende scheidsrechter wel gemakkelijk een penalty aan Westfriezen gaf wegens aangeschoten hands. Westfriezen wist met dit buitenkansje wel raad: 1 - 0. De Kennemers was duidelijk aangeslagen en kon het goede spel van de 1e helft geen vervolg geven. De opbouw was slecht verzorgd, veel foute passes en voorin wist het geen potten te breken. Westfriezen vond het al lang best, kon ook niet meer aandringen en dacht eindelijk weer eens drie punten aan haar totaal toe te voegen. Zeer lange tijd leek het er dan ook op dat dit het geval was en dat De Kennemers met lege handen naar huis terug moest gaan. Tot in de 83e minuut Yassin in de punt van de zestien werd aangespeeld, eenvoudig van zijn man weg draaide en de bal in de verre hoek schoof: 1-1. De Kennemers was opeens wakker en besefte dat er misschien op de valreep nog wel meer te halen was. Een paar minuten voor tijd speelde Mourad zich vrij en gaf een lage voorzet, die door Barra (Raymond) duikend werd ingekopt: 1-2. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en gingen de drie punten met de bus mee naar Beverwijk, Westfriezen gedesillusioneerd achterlatend. Enfin, dankzij een goede 1e helft en ondanks een slechte 2e helft toch drie punten. Volgende week staat weer een topper op het programma als De Foresters op bezoek komt. Uit wisten we daar overtuigend te winnen; eens kijken of we dat zondag kunnen herhalen.