*De Kennemers lijdt nederlaag in Nibbixwoud*

Scheidsrechter

Koene, J.J.

Accommodatie

Onbekend

De Kennemers heeft zondag 11 november haar 2e nederlaag in de competitie geleden. SEW uit Nibbixwoud trok na 90 minuten met 2-1 aan het langste eind. Over de hele wedstrijd gezien was deze nederlaag terecht, maar de beslissende treffer kwam voor De Kennemers wel heel ongelukkig tot stand en daarom is deze nederlaag toch wel zuur.
De overvloedige regenval van de afgelopen periode had het hoofdveld van SEW niet bepaald ongeroerd gelaten. Het veld was zeer drassig, glibberig (vraag maar aan assistent scheidsrechter Arie) en de doelgebieden waren omgetoverd in modderpoelen. Dit is geen excuus voor de nederlaag, want uiteraard moest SEW ook op hetzelfde veld spelen. Vanaf het begin liet SEW echter zien dat het wilde winnen en ging de strijd vol aan. Van Kennemerszijde was onvoldoende weerstand en het was dan ook volkomen verdiend dat SEW een 1-0 voorsprong nam. Met de ruststand van 1-0 mocht De Kennemers haar handen dichtknijpen, want als SEW zorgvuldiger met de kansen was omgegaan en Monne en Raymond niet een paar keer goed hadden ingegrepen, dan was de ruststand 3-0 geweest en zeker niet geflatteerd geweest.
Enfin, een 1-0 achterstand biedt nog volop mogelijkheden om de wedstrijd in je voordeel te beslissen (dit lukte al een aantal keren eerder dit seizoen ook), dus De Kennemers kwam na de thee strijdvaardig uit de kleedkamer. Hannibal had de positie ingenomen van Mahmut en binnen een paar minuten waren er al een paar gevaarlijke situaties voor het doel van SEW, hetgeen we de hele eerste helft niet hadden gezien. Het tempo lag hoger en De Kennemers liet zien dat het niet met lege handen naar huis wilde. SEW gaf zich echter niet zomaar gewonnen en ging de duels flink aan. Toch kwam De Kennemers steeds beter in de wedstrijd en kwam via een schuiver van Kasper, nadat de SEW-keeper de bal niet goed verwerkte, op gelijke hoogte. De Kennemers had zeker kansen op de overwinning gehad, ware het niet dat Frank zich niet kon beheersen en zijn ongenoegen over de wedstrijdleiding uitsprak met als gevolg dat hij een rode kaart kreeg en dus kon vertrekken. Ondanks de numerieke minderheid hield De Kennemers goed stand en een 1-1 uitslag leek in de maak. Helaas voor De Kennemers werd een overtreding op het middenveld door de scheidsrechter niet bestraft, waardoor SEW de aanval kon overnemen en uiteindelijk ging de bal via een ongelukkige stuit tegen het scheenbeen van Marley in het eigen doel, waardoor SEW alsnog de overwinning kreeg.
Volgende week is SVW '27 de tegenstander en dan wordt het weer eens tijd dat De Kennemers direct vanaf het begin haar ware gezicht laat zien!