De Foresters – De Kennemers 1 – 4 (0 – 2)

Scheidsrechter

Schipper, R.A.

Accommodatie

Onbekend

De Kennemers heeft op overtuigende wijze De Foresters in eigen huis verslagen en daarmee haar ongeslagen status behouden. Tevens werd door deze overwinning de 1e periode titel veroverd, die recht geeft op het spelen van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse.

De wedstrijd tegen De Foresters werd vooraf toch wel met enige zorg door de technische staf tegemoet gezien, vanwege het grote aantal afwezigen. Naast het bekende rijtje langdurig geblesseerden, konden ook Stefan en Mahmut niet worden opgesteld en tijdens de warming-up viel Roy ook nog eens af. Desalniettemin startte De Kennemers voortvarend. Men liet er geen twijfel over bestaan wat de bedoelingen waren en vanaf de eerste minuut werd De Foresters onder grote druk gezet. Bovendien werd dit ook met goed spel gedaan. Volkomen terecht kwam De Kennemers na een kwartier al op een 0-1 voorsprong toen Mourad met een schitterende pass Yassin aanspeelde. Yassin passeerde zijn tegenstander en gaf een voorzet op maat en het was uiteindelijk Simon die als laatste de bal raakte voordat deze in het doel belandde.  De Kennemers bleef hierna heer en meester. Het werd bijna 0-2 door Yassin, die zijn man weer eens uitspeelde en verwoestend uithaalde, maar zijn schot ging via de keeper en de lat over. Vlak voor rust werd het toch 0-2 toen Mourad een vrije trap nam, die door Raymond fraai werd ingekopt.

Wat er in de Heiloose thee heeft gezeten is niet bekend, maar feit was wel dat De Kennemers de 2e helft slecht begon. Niet alleen kon De Foresters al na een minuut tegenscoren, maar De Foresters was een korte periode vlak na rust ook de bovenliggende partij. Na een kwartier was De Kennemers weer bij de les en werd het goede spel van de 1e helft voortgezet. De 1-3 was ook een beauty. Yassin werd de diepte ingestuurd, omspeelde zijn tegenstander weer eens en gaf een puike voorzet die koelbloedig door Frank werd afgemaakt. Daarna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, maar de overwinning werd nog groter. Marley gaf een schitterende crosspass op Kenneth, die zijn zoveelste rush langs de rechterkant inzette, een goede voorzet gaf die vervolgens door Robert fraai werd afgerond: 1-4. Vlak hierna floot de prima fluitende leidsman voor de laatste keer en kon De Kennemers weer drie punten aan haar totaal toevoegen. Door het verlies van Hellas Sport kwam daar de periodetitel als bonus nog eens bij. De stand per 14 oktober ziet er als volgt uit: