1947KX
BEVERWIJK
tel. 0251-227261

04-02-2023 De Kennemers JO10-1 - DSS JO10-2

Vandaag was ik op het prachtige terrein De Kennemers om daar te kijken naar de JO10 -1 tegen DSS JO10-2

De Kennemers begonnen in hun vertrouwde 1-2-1-2 opstelling.
Na de aftrap is er al snel aktie op het veld, 1 klein foutje wordt genadeloos afgestraft door de spits van DSS.
Een droge knal in de rechter hoek laat Keeper Yusuf kansloos.

De Kennemers gaan nu echt beginnen aan de wedstrijd. De ene na de andere aanval wordt op gezet en ook de ene na de andere aanval wordt op het laatste moment gestopt door een verdediger of door de keeper. (Even een persoonlijke detail  ik kreeg een flashback van Ajax - Volendam, hier werd alleen de trainer niet gemaand te stoppen maar de supporters bleven positief achter het team staan)

De tegenstoten van DSS worden ieder keer tegengehouden door Ted ,Max en Sep, waardoor de Kennemers het overwicht op het veld bleef houden
Na meerdere pogingen komt toch de bal bij een vrijstaande Kay die de terechte 1-1 op het bord zet.
De wedstrijd golft na de 1-1 een beetje op en neer. De mannen van De Kennemers proberen met goed voetbal de muur van DSS te slechten. DSS hanteert vaak de lange bal op de spits die op missers van de verdediging  loert.

Na een korte pauze begint kwart 2 hetzelfde als het eerste kwart.
Weer is het een net verkeerde geraakte bal door 1 van de verdedigers van De Kennemers waardoor de bal op wonderbaarlijke wijze zo voor de voeten van de DSS spits valt, deze heeft hier wederom geen probleem mee om de bal op de zelfde wijze in de rechter hoek te schieten ..... 1-2

De Kennemers gaan onverminderd door met aanval op aanval en opeens valt het mooiste doelpunt van het weekend.
Max krijgt op 10 meter van het doel de bal en kan vrij inschieten.
Wat ie ook doet, wat daar op volgde is eigenlijk niet met een pen te beschrijven (het is een ..... je moet erbij geweest zijn moment). Ik zal het proberen uit te leggen.
De bal vliegt van de voet van Max, je ziet de bal gaan naar de rechter hoek van de keeper, je ziet de keeper dezelfde kant op gaan als de bal alsof hij weet voor het schot waar de bal heen zou gaan, van af de flak komt Kay naar binnen gerend en op het moment dat de bal eigenlijk in de handen van de keeper moet eindigen is opeens Kay in de baan van het schot. Op miraculeuze werkt Kay achter zijn standbeen de bal door de benen van de verbijsterde keeper het doel in 2-2.

Niet veel later onderschept Ted de bal en in 1 blik ziet hij dat Daan vrij staat. Hij geeft de bal precies op maat op Daan die 1 op 1 met de keeper staat, speelt de keeper  met een soepele beweging uit en schiet de bal hoog in het lege doel (3-2).

RUST

Na de rust blijft De Kennemers doorgaan met hun aanvalsspel. Maar de bal wil er maar niet in gaan, dus het blijft spannend. Uit een afgeslagen aanval van De Kennemers komt de bal bij de spits van DSS. Hij staat tussen 3 spelers van De Kennemers in, maar ze geven hem net even teveel ruimte. Weer aarzelt hij niet en schiet de bal voor de derde maal in de zelfde hoek het doel in (3-3).

De Kennemers lijken niet aangeslagen door deze tegentreffer. Direct na de aftrap zoeken ze de aanval weer. Binnen 2 minuten loopt er weer een prachtige aanval welke eindigt voor de voeten van Max die hem met een schitterde boogbal over de keeper heen werkt (4-3).

Het laatste kwart is aangebroken en nu zie je dat DSS de aanval gaat zoeken voor de gelijkmaker. Gelijk zie je de vele wapens die de Kennemers heeft. Een onderschepping op het midden veld door Max die de bal direct naar Kay speelt en vrij voor de keeper staat. Op ongelukkig wijze krijgt hij de de bal net niet mee, waardoor hij niet echt een schot kan afleveren alleen een zacht rollertje die de keeper makkelijk kan op pakken.
Even later is het wel raak als Yussuf met een vrije trap Kay in scorende positie brengt , hij schiet direct op doel langs de keeper, de bal lijkt voor langs te gaan maar door een ongelukkig contact van een verdediger van DSS belandt de bal in het doel (5-3).

De jongens van De Kennemers gaan elkaar nog beter vinden op het veld nu er meer ruimte word weggeven door DSS om terug te komen in de wedstrijd
De keeper van De Kennemers de tweede helft (Dyvano) gaf een perfecte lange bal op Daan, die in 1 keer de bal over de keeper van DSS schiet (6-3).
Niet veel later was een prachtige aanval over rechts Ted van achter een bal op de rechtsbuiten Max die met een vlotte beweging de achterlijn haalde en daar een perfecte half hoge voorzet gaf op de inlopende Daan. Daan neemt de bal in 1 keer uit de lucht en schiet hem binnen (7-3).
DSS laat niet veel later ook nog van zich horen. Zoals de 3 vorige doelpunten van DSS was het weer de spits die deze keer een lange bal vanuit hun verdediging mee -krijgt en deze weer snoeihard de hoek inschiet (7-4).
Dan is het weer aan de Kennemers om hun klasse te tonen. Met een schitterde crossbal van Ted op Daan, staat Daan weer vrij voor de uitkomende keeper. Hij twijfelt geen moment en lobt de bal over de keeper heen (8-4).
Even is de concentratie bij de spelers van de Kennemers weg en binnen een halve minuut ligt de bal in hun doel (8-5). Wederom door een afstandschot. Het is deze keer niet de spits die er al 4 in heeft liggen, maar zijn teamgenoot die doorgeschoven is om meer druk op het doel van De Kennemers te leggen die de bal in het doel legt.

Na dit doelpunt komt het eindsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Daan.
Na dit uitgebreide verslag even nog de spelers van de Kennemers langs

Dyvano: Het was niet te zien dat deze speler een invaller (JO09-1) in het team was. Voetballend sterk en nog een geweldige keeper ook.
Ted: Meedogenloos verdedigend en menig maal aan de basis van de vele aanvallen
Sep: Tegenstanders moeten soms denken dat er 2 Seppen in het veld staan. Als je hem voorbij bent dan staat ie een halve seconde later weer voor je. Hij wordt niet zovaak genoemd in het verslag waardoor je hem gewoon te kort doet. Zonder hem was de bal niet zo vaak in het bezit van de Kennemers geweest.
Yusuf: Keeper in de eerste helft bijna niet te kloppen en ja de tweede helft weergaloos op het middenveld. Was de extra verdediger wanneer het nodig was en verdeler van de ballen op het middenveld
Max: Ook zo’n voetballer die je eigenlijk overal neer kan zetten. Hij ging van het middenveld naar de verdediging om later weer op de rechter spits positie te spelen. Op elke positie speelde hij alsof hij daar elke week 50 min speelt.
Kay: De maker van het mooiste doelpunt van de dag. Zijn snelheid en een neusje om op de goede plek te staan zijn zijn wapens, Kantlijn van de trainer is dat ie ook wel eens een simpel balletje er in mag leggen.
Daan: Deze rechterspits is dodelijk voor het doel, maar vandaag bewees hij dat hij ook links in de verdediging kan spelen en op de linkerspits positie doet ie wat hij rechtvoor ook doet ..... doelpunten maken.

Het was een heerlijke ochtend op het terrein van de zeer gastvrije De Kennemers.