BEVERWIJK
tel. 0251-227261

Wedstrijdverslag Kennemers VR30+ 2 – SVIJ VR30+ 2
Vrijdagavond 14 oktober 2022
Afgelopen vrijdag stond alweer de 3e wedstrijd van Kennemers VR30+ 2 op het programma. De twee
voorgaande wedstrijden waren beide winnend afgesloten door de Kennemers, maar zou dat nu ook
weer het geval zijn?
Ik kan jullie alvast verklappen dat de vrouwen van Kennemers ook de wedstrijd van SVIJ hebben
gewonnen. Kennemers VR30+ 2 staat hiermee op een maximale score van 9 punten uit drie
wedstrijden. Er kan daarom wel gesproken worden van een goede seizoensstart!
Nu de wedstrijd tegen SVIJ. Op voorhand had Kennemers te maken met wat wijzigingen in het team.
Zo kon de vaste keeper helaas niet en waren ook andere basiskrachten jammer genoeg verhinderd.
Met een nieuwe keeper (bedankt Rox!) en 8 veldspelers konden we gelukkig nog genoeg spelers op
de been krijgen om de wedstrijd tegen SVIJ aan te vangen.
Voor we de aftrap namen was er bij sommige spelers toch wat sprake van zenuwen. Het was onze
eerste wedstrijd tegen SVIJ en deze tegenstander was bij de meeste spelers niet bekend. Kijkend
naar hun eerdere uitslagen waren we toch wel enigszins beducht.
De wedstrijd, die onder leiding stond van Jur Zandbergen, liet in het begin twee aftastende teams
zien. Door de ontbrekende kennis van de tegenstander bij beide teams was het op dat moment
vooral zaak om niet tegen een verrassing aan te lopen. Allebei de teams lieten daarom de bal in de
eerste minuten langs de eigen spelers gaan. Op deze manier kon feeling met de bal opgebouwd
worden en werd er gezocht naar zwaktepunten bij de tegenstander.
Ongeveer halverwege de helft werd duidelijk dat Kennemers toch de bovenhand had. Aan de bal
was er veel rust en er begonnen ook kansen te komen. Mede door het snelle handelen van de
ballenjongen van de avond, Liam, kon Kennemers snel de wedstrijd hervatten wanneer dat gewenst
was. Zelfs op de momenten dat Kennemers snel moest inzakken om de verdedigende stellingen
weer in te nemen wist onze ballenjongen dat goed in te schatten. Het ophalen van een bal voor SVIJ
duurde daarmee soms net iets langer waardoor Kennemers alweer goed gepositioneerd stond.
Tegen het einde van de eerste helft kwamen ook de goals. Liande, Arianne en Joyce wisten de stand
halverwege de wedstrijd op 3-0 te brengen. Nog een leuk feitje over de goal van Joyce. Dit was haar
tweede goal voor Kennemers en beide goals heeft zij gemaakt met haar hoofd. Niet slecht voor een
verdediger!
Na een korte onderbreking begon de tweede helft. SVIJ wist in de eerste 10 minuten van de tweede
helft nog weerstand te bieden, maar al snel volgenden de goals van Kennemers. In de tweede helft
hebben Joyce, Iris, Zita (2x), Jans (2x) en Nina nog weten te scoren. Hier zat een erg mooi , geplaatst
afstandsschot bij (Iris), een vieze goal met de hak (Joyce) en nog meer uitstekende goals die ik helaas
niet meer voor mij kan halen. De eindstand die na afloop van de wedstrijd op het scorebord kwam te
staan was 10-0 voor de Kennemers.
Daarna zijn we gaan douchen en konden we gelukkig bij Frans terecht in de Kennemers kantine. Het
was leuk om te zien dat de tegenstander ook de weg naar de kantine had gevonden. Al met al dus
een geslaagde wedstrijd en een gezellige 3e helft.
Op naar de volgende wedstrijd op 28 oktober tegen DSOV VR30+ 1 in Vijfhuizen! Er zijn nog kaarten