HAARLEM
tel. 023-5376973

Onze Gezellen VR30+ 1 – Kennemers VR30+ 2

Vrijdagavond 25 november 2022

De laatste uitwedstrijd van 2022. De wedstrijd Onze Gezellen VR30+ 1 tegen Kennemers VR30+ 2. De nummer 3 tegen de nummer 2. Op voorhand één van de twee krakers die Kennemers nog moest spelen voor er genoten kon worden van de winterstop. Vanwege de WK wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Ecuador (daar gaan we het verder niet over hebben), was het aanvangstijdstip in onderling overleg met Onze Gezellen vastgesteld op 20:30.

Kennemers kende wat afwezigen door pijntjes en oppas-problemen, gelukkig hadden we Lisa bereid gevonden om in te vallen. Het team van de Kennemers dames bestond daardoor uit: Laura, Tanja, Joyce, Angela, Iris, Jans, Nina, Irene, Zita en Lisa. Wederom hadden we het comfort van drie wissels.

Onze Gezellen (ook wel OG genoemd) was een nieuwe tegenstander op het veld, maar bij de meesten al bekend vanuit de zaalvoetbal. Na wat opstartproblemen (afwezigheid parkeerplaatsen bij OG, afwezigheid scheidsrechter, kleedkamers die roken naar een ondergrondse vuilnisgoot en een afwezig keeperstenue) stonden er uiteindelijk twee teams op het veld, klaar om te beginnen.
Kennemers was vanaf de aftrap gelijk fel en wist al snel een corner te versieren. Angela nam de corner en deze kwam via Laura bij Nina terecht. Nina wist deze achter de keeper van OG in het doel te krijgen en met vijf minuten gespeeld stond Kennemers al op een 0-1 voorsprong! De wedstrijd ging daarna op en neer met kansen aan beide kanten. De bepalende spelers aan de kant van OG werden vakkundig uitgeschakeld door de verdedigers van Kennemers. En in het enkele geval dat een speler van OG langs de verdediging wist te glippen, stond daar altijd nog Irene als een echte sta-in-de-weg. Aan de andere kant kreeg Kennemers ook een aantal goede kansen, maar de keeper van OG wist de meeste ballen uit het doel te houden. De meeste, want Angela wist in de eerste helft nog wel de 0-2 te maken.
Na een korte onderbreking met warme (!)
limonade en een banaan waren de teams van helft gewisseld en mocht OG aftrappen voor de tweede helft. Voor Kennemers was het zaak om gelijk vol de druk erop te zetten en de voorsprong uit te bouwen. Nina nam dit ter harte en maakte vrij snel de 0-3 en de 0-4. Ze maakte hierbij gretig gebruik van de geboden ruimte achter de laatste linie van OG en werd daarin voortreffelijk bediend door haar teamgenoten op het middenveld. De mooiste goal van de avond was de 0-5 van Joyce. Vanuit een voorzet vanaf de linkerkant wist zij de bal achter de keeper van OG te krijgen door deze net te raken voordat de keeper erbij kon. Deed een beetje denken aan de goal van Gakpo tegen
Senegel op het WK, alleen was de afronding in het geval van Joyce met de voet.
Zelfs met een stand van 0-5 bleef OG proberen om op zijn minst de eer te redden. Een rommelige situatie aan de linkerkant van het Kennemers strafschopgebied leidde de 1-5 van OG in. OG wist dit momentum niet vast te houden en kort erna maakten Kennemers de 1-6 en 1-7 door goals van Nina en Lisa. De eindstand werd hiermee bepaald op 1-7.
Kennemers VR30+ 2 zal vrijdag 9 december thuis aantreden tegen Rkvv Velsen VR30+ 1 om te bepalen wie Herbstmeister wordt. Beide teams hebben evenveel punten, maar Velsen staat bovenaan met een iets gunstiger doelsaldo. Dus is je favoriete team op het WK al uitgeschakeld en heb je daarom geen zin om de kwartfinale te kijken. Kom gezellig naar Kennemers. Vuvuzela’s, trommels en andere accessoires mogen meegenomen worden!