Reker, A.

Accommodatie

Onbekend

De Kennemers de complimenten en Hercules de punten!
Wie de uitslag ziet, denkt dat De Kennemers een kansloze nederlaag heeft geleden, maar dat is beslist niet het geval. De Kennemers was gisteren in Utrecht de betere voetballende ploeg, maar gaf drie cadeautjes weg en vergat zelf te scoren. Direct vanaf het eerste fluitsignaal liet De Kennemers zien dat het wilde voetballen en trok langzaam het intiatief naar zich toe. Echte grote kansen werden niet gecreeërd, maar het spel speelde zich voornamelijk op de helft van Hercules af. Hercules stelde daar niets anders tegenover dan via snelle counters of lange ballen het doel van de tegenstander te bereiken, maar dit leverde geen gevaarlijke situaties op voor het doel van Monne. Het bleef lang 0-0, met een paar keer een kansje op 0-1, maar het was toch de thuisclub die uit het niets onverdiend op voorsprong kwam. Een slecht genomen corner werd door iedereen gemist en een speler van Hercules kon de bal tot zijn eigen verbazing zo maar in het doel tikken. Hierna moest De Kennemers even van de schrik en de achterstand bekomen, maar daarna werden de Utrechters met goed spel onder druk gezet. Het wachten was op de gelijkmaker, maar die kwam niet. In tegendeel, het beetje geluk dat De Kennemers ontbeerde had Hercules wel. Een afstandsschot over de grond viel precies via de binnenkant van de paal binnen: 2-0. Een flinker domper voor de spelers van Richard en Hennie, maar na de rust werd toch weer via redelijk voetbal de aansluitingstreffer gezocht. Die leek ook te komen, maar de scherpte voorin en het geluk ontbraken. Hercules zat totaal niet in de wedstrijd maar een snelle aanval door het midden was voldoende om de wedstrijd eenvoudig te beslissen. Vlak daarna maakte Brahim Lfadil zijn debuut als speler voor De Kennemers. Met een paar goede assists liet Brahim direct zien uit het goede voetbalhout te zijn gesneden. Hoewel De Kennemers een paar keer dicht bij een doelpunt was, lukte het niet om de keeper van Hercules te verschalken. Het werd vlak voor tijd zelfs nog geflatteerd 4-0 voor de thuisclub. Helaas geen punten, maar het vertoonde spel biedt zeker nog mogelijkheden voor de 2e helft van de competitie. Een aantal jonge spelers ontwikkelt zich goed en als deze trend zich doorzet en er wat effectiever wordt gespeeld, dan komen er ongetwijfeld ook meer punten.