Benlamkaddem, B.

Accommodatie

Onbekend

De Kennemers – JOS Watergraafsmeer        1 – 1

Na de onnodige nederlaag van vorige week, heeft de Kennemers aan de confrontatie met JOS Watergraafsmeer een punt overgehouden.

Beide ploegen speelden vanaf de eerste minuut op de aanval, wat meteen spectaculaire momenten voor beide doelen opleverden. JOS Watergraafsmeer had in de 5e minuut al op voorsprong kunnen komen, maar wist deze grote kans niet te verzilveren. Aan de andere kant had Kasper de Vries Johansen een grote mogelijkheid, maar deze werd al dan of niet terecht, teruggefloten wegens buitenspel.

Helaas voor de Kennemers en gebruikelijk tijdens de laatste wedstrijden, was het na 10 minuten spelen 0 – 1 , na een vlotte aanval door het centrum. De Kennemers toonde echter veerkracht, want een minuut later was het Kasper de Vries Johansen, die een goede aanval over de rechterkant  beheerst afrondde.

De Kennemers wist JOS onder druk te houden, wat resulteerde in een aantal goede kansen. Ook had de Kennemers in deze fase een penalty moeten hebben, na een overtreding op Erik Lensen, maar de goed leidende scheidsrechter van Beek, weigerde een penalty te geven, tot frustratie van trainer Richard Plug. Met een 1 – 1 stand werd dan ook de rust bereikt.

In de tweede helft met een tweetal wissels wegens blessures aan Kennemers kant, was het JOS wat de wedstrijd domineerde.

Kennemers kon en durfde niet meer vooruit te voetballen en beperkte zich tot tegenhouden. Het was in deze fase aan Monne van Egmond te danken dat de Kennemers overeind bleef. Aan de andere kant waren er een paar kleine mogelijkheden voor de thuisploeg, maar de niet geheel fitte Denzel Meijer en Mo Emrane, hadden geen geluk in de afwerking. Tien minuten voor tijd bracht Richard Plug nog publiekslieveling Ehran in. Door de trouwe supporters steevast de “beer van de Bosporus “ genoemd, maar ook hij kon het tij niet keren.

Uiteindelijk een gelijkspel, waar de Kennemers het meest tevreden mee kon zijn. Nu een weekje rust voor de mannen, over twee weken de lastige uitwedstrijd tegen Blauw-Wit Amsterdam. Uiteraard rekenen wij weer op een grote schare supporters om onze jongens aan te moedigen.

Man of the match: Monne van Egmond.