De Kennemers behaalt belangrijke overwinning op NVC!

Scheidsrechter

Kloeze, J. te

Accommodatie

Onbekend

Beide teams waren door de trainers met dezelfde boodschap het veld in gestuurd: "Alleen een overwinning telt." Waarschijnlijk was dit de belangrijkste reden dat het veldspel onrustig was. NVC was in het begin van de wedstrijd de beter voetballende ploeg en het wist in die periode twee grote kansen te creëren. De eerste kans werd door Monne van Egmond te niet gedaan met een fantastische redding, terwijl de tweede kans  door een NVC-aanvaller voorlangs werd geschoten. Het laatste kwartier van de eerste helft begon het bij De Kennemers wat beter te lopen en kreeg het via Spiros Lomis (kopbal over) en Yassin Ibrahimi (schot over) twee kansen. Een derde mogelijkheid ontstond uit een snelle counter, maar Frank Commissaris ging voor eigen succes in plaats van af te geven op twee vrij staande medespelers. De ruststand was derhalve 0-0.
De tweede helft was De Kennemers duidelijk beter. Twaalf minuten na rust werd het 1-0 toen Spiros Lomis uit een lage, maar op maat gegeven voorzet van Yassin Ibrahimi, fraai inkopte. Daarna werden volop kansen gecreëerd, maar de 2-0 bleef uit. Het vizier bij de aanvallers stond niet op scherp en de keeper van NVC wist met een aantal goede reddingen een grotere achterstand van NVC te voorkomen. Hierdoor bleef het lang spannend. Achterin bij De Kennemers werd echter geconcentreerd gespeeld en NVC kreeg dan ook geen uitgespeelde kansen meer. Het was uiteindelijk Yassin Ibrahimi die voor de bevrijdende 2-0 zorgde en de overwinning veilig stelde. Door deze overwinning stijgt De Kennemers weer een paar plaatsen, maar het blijft ongemeen spannend in de 1e klasse A want de onderlinge verschillen zijn miniem.