Scheidsrechter

Groot, J. de

Accommodatie

Onbekend

De Kennemers heeft in de derby in en tegen Uitgeest een verdiend punt behaald. Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het beslist geen saaie wedstrijd. Beide teams hadden de intentie om te winnen, maar wisten dit niet in een score uit te drukken. Voor aanvang had de technische staf van De Kennemers de nodige personele zorgen, want wegens blessures waren Jimmy Verwoert en Glawa Garpeh op het allerlaatste moment niet meer inzetbaar. Aangezien de ziekenboeg toch al overvol is kon er precies een fit elftal worden opgesteld. De eerste twintig minuten waren voor Uitgeest en het kreeg ook twee goede kansen om te scoren, maar een keer schoof een speler van Uitgeest naast het doel en de andere kans werd goed gepareerd door Monne van Egmond. Halverwege de eerste helft kantelde het wedstrijdbeeld. De Kennemers werd de bovenliggende partij en kreeg ook een paar grote kansen, maar ook de spelers van Richard Plug hadden het vizier niet scherp staan. De ruststand werd 0-0 maar het had dus net zo goed al 2-2 of 3-3 kunnen zijn. Na de rust was De Kennemers beter, het creëerde ook kansen, maar de sluitpost van Uitgeest stond in de weg of er werd naast geschoten. Uitgeest kreeg ook nog een paar kansen, maar ook Monne wist zijn doel schoon te houden. Vlak voor tijd leek De Kennemers alsnog de overwinning binnen te halen, maar Yassin Ibrahimi kon de bal net niet in het vijandige doel prikken. Het bleef dus zoals het begonnen was en uiteindelijk konden beide partijen daar wel vrede mee hebben, maar beide partijen waren ook enigszins teleurgesteld dat zij de kans op een overwinning hebben laten lopen.
Voor De Kennemers was dit het eerste punt in een uitwedstrijd en dat smaakt uiteraard naar meer. Volgende week staat eerst de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Zeeburgia op het programma, waarna een week later de laatste wedstrijd voor de winterstop uit in Heiloo tegen De Foresters moet worden gespeeld.